ORTODONTİDE TEDAVİ YAŞI – Dentavega Diş Kliniği

Ortodontide Tedavi Yaşı

Ortodonti tedavilerine ihtiyaç çocukluk döneminden itibaren bulunabilmektedir. Bazı durumlar genetik faktörken, büyümeyle beraber ağız fonksiyonlarına yönelik hareketler veya ağız ve diş yapısı üzerinde etkili olabilecek travmalardan kaynaklı diş ve çene yapısında şekil bozuklukları oluşabilmektedir. Özellikle çocukluk çağında bu durum tespit edildiyse ergenlik dönemine girmeden önce (10- 12 yaş) başlanan tedavilerle tedavi süresinin kısalması ve daha başarılı sonuç elde edilmesi sağlanabilmektedir. İlerleyen yıllarda cerrahi müdahaleye neden olabilecek düzensizlikler bu sayede erken yaşta daha basit bir şekilde çözümlenmiş olabilmektedir.

5- 6 yaşından itibaren ailelerin çocuklarını ortodonti muayenesine götürmesi bundan dolayı oldukça önemlidir. Diş ve çene gelişiminde tespit edilen bir olumsuzluk halinde süt dişleri erken kaybedilebilir ve bu durum diş gelişimini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bundan kaynaklı olarak düzenli hekim kontrolü son derece önemlidir.

Çocukluk dönemi sonrasında da travmalara bağlı ağız ve diş yapısında değişimler görülebilmektedir. Bunun yanı sıra çocukluk döneminde ortodonti tedavi görmeyen kişiler bu tedaviyi yetişkinlik dönemlerinde yaptırmak isteyebilirler.  Ortodonti tedavi her yaş grubunda rahatlıkla uygulanabilen yöntemlerdir. Bazı kişiler diş tellerine yönelik estetik kaygı problemi yaşayabilmektedir. Ancak gelişen teknoloji ile artık estetik kaygıları ortadan kaldıran başarılı yöntemler yer almaktadır. Uzman ortodonti hekimleri ile çalışarak başarılı bir ortodonti tedavi süreci geçirmek mümkündür.

Ortodonti Tedavi Neden Önemlidir?

Diş ve çene yapısındaki düzensizlikler çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Aynı zamanda oluşturdukları görünüm ile estetik görünümü bozarak kişinin dış görünüşünü beğenmemesine neden olabilirler. Ortodonti tedavi ile dişler arasında oluşacak birikintilerin önüne geçilir ve çürük oluşumu riski azaltılabilmektedir. Çene ve eklem bozukluklarının önüne geçilebilmekte ve diş eti hastalık oluşumu önlenebilmektedir. Kişilerin estetik bir diş yapısına ve gülüşe sahip olması sağlanmaktadır. Bu şekilde kişiler hem sağlık hem de estetik açıdan kendilerini iyi hissederler.

ArabicEnglishFrenchGermanRussianSpanishTurkish
× Nasıl Yardımcı Olabiliriz?