Hastaya doğal fonksiyon, anlaşılır konuşma ve estetik ihtiyaçlarını geri kazandırmak amacıyla var olan ihtiyaca göre çeşitli protezler tasarlanır.
Çeşitli nedenlerden ötürü bir ya da daha fazla sayıda dişini kaybetmiş hastalarda, diş eksikliklerini onarmak için, var olan dişlerde estetik ya da fonksiyonel eksikliklerini onarmak için bazı protez çeşitleri mevcuttur.
Diş eksikliği durumunda hastanın genel sağlık durumu, yaşı, beklentisi, ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak;
Bir ya da birkaç diş eksikliğinde;
Çene kemiğine yerleştirilen, diş kökü vazifesi gören titanyum yapıdaki implantların cerrahi aşamalarının ardından beklenen entegrasyon süreci sonrasında üst yapı çalışması dediğimiz implantüstü protez aşamasına geçilir.İmplantüstü sabit …
Uzun yıllar damak şeklinde hareketli protez kullanmış tam dişsiz hastalarda sadece sert doku değil, yumuşak doku kaybı da yaşanmaktadır. Çene ucu burun ucu mesafesi azalmış, dudak desteği azalmış bu hastalarda tamamen …
Tam protez kullanımı özellikle alt çenede; devamlı hareketli dil gibi bir organ ve yine hareketli yanak dokusu arasında protezin stabilitesini sağlamaya çalışmak açısından oldukça güç ve alışılması zor bir durumdur. Tamamen dişsiz ..
Halk arasında kancalı protezler olarak da bilinen bu protezler. Metal bir iskelet ile boşluğun yanındaki dişlerin üzerine kroşelerle oturan, dişsiz alanlardan doku desteği alan, üzerine akrilik dişler yerleştirilerek dişsizliğin onarıldığı ekonomik bir protez çeşididir.
Diş destekli hareketli protezler sınıfında yer alan hassas bağlantılı protezler halk arasında çıt çıtlı protezler olarak da bilinmektedir. Dişsiz boşluğa komşu dayanak dişler üzerine hazırlanan kaplama dişlere bağlantılı …
Sadece doku destekli bir hareketli protez çeşididir. Çeşitli nedenlerde ötürü tüm dişlerini kaybetmiş ve yine ekonomik, psikolojik, fizyolojik çeşitli nedenlerden ötürü implant tedavisi uygulanamayan hastalarda tam …