LAZER TEDAVİSİ

Son yıllarda teknolojik gelişmeleri takiben lazer uygulamaları oldukça popüler hale gelmiştir. Diğer geleneksel yöntemlere göre lazer uygulaması kolay ve birçok avantaj içeren oldukça ileri bir tedavi yöntemidir. “Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation” kelimelerinin baş harflerinden esinlenerek isimlendirilmiş olup kesinlikle radyasyona neden olmamaktadırlar. Diş hekimliğindeki kullanımı 1960’larda başlayan lazerlerin son 25 yılda görülen teknolojik gelişmeler ile ulaşılabilirliği ve kullanım kolaylığı daha da artmıştır. Buna bağlı olarak popüler bir seçenek haline gelmiştir.

Lazerler diş hekimliğinde oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptirler. Lazerin diş hekimliğinde kullanım alanları şu şekilde özetlenebilir:

Dental Lazer Tedavilerinin Avantajları

Dental lazer tedavilerinin avantajları şu şekilde özetlenebilir:

Lazer Uygulamaları Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüz teknolojisinde lazer uygulamaları oldukça popüler hale gelmiştir. Dikkatli ve tecrübeli bir hekim kontrolünde yapılan lazer uygulamaları hasta için herhangi bir sorun oluşturmayacaktır.

Lazer uygulamaları esnasında lazer odasında bulunan kişilerin koruyucu gözlük kullanması kesinlikle şarttır.

Yansıyan ışınların sebep olduğu göz yaralanmalarından korunmak için lazerin çeşidine uygun olan gözlük takılmalıdır.

Bu konuda hekim ve yardımcı personel hastayı korumak için gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.

Genel sağlık durumundaki herhangi bir problem lazer kullanımına engel değildir.

Bleaching (Diş Beyazlatma) ile ilgili detayları ayrı bir başlıkta inceledik. Lazer ile yapılan uygulama ofis tipi diş beyazlatma tekniğidir. Tek seans da 3 ayrı 10 dakikalık işlem olarak uygulanır. Diş etleri üzerine bir koruyucu bariyer uygulanmasın ardından diş yüzeylerine özel ajanlar . 

Son yıllarda lazerlerin kullanım alanlarında meydana gelen ilerleme ile periodontoloji alanında da kullanımı gündeme gelmiştir. Lazer periodontolojide cerrahi ve cerrahi olmayan periodontal tedavilerde kullanılabilir.Özellikle pembe estetik adı verilen gülüş ..

Son yılların popüler uygulamalarından biri olan Biostimülasyon, diş etlerine ve çevre yumuşak dokuya uygulanabilen düşük dozlu diode lazer yöntemidir. Çalışma prensibi altında, bölgedeki protein sentezini arttırarak uygulandığı dokunun yenilenmesini